Nytt initiativ för framtidens måltidsutbildning för unga

 

Söktrycket till gymnasieskolan har gått ner de senaste åren. Färre och färre elever söker sig till restaurang- och livsmedelsprogrammet. Restaurangbranschen är samtidigt extremt pressad i spåren av pandemin. I takt med att restriktionerna lättar ökar behovet av kvalificerad arbetskraft.

För att möta morgondagens behov och attrahera nya talanger behöver restaurang- och livsmedelsprogrammet reformeras i grunden.

Stiftelsen Culinary Craft i Sörmland startar nu ett initiativ på väg mot framtidens måltidsutbildning för unga.

Vi vill bidra till att:

  • Utveckla gymnasieprogrammet i skolorna

  • Öka intresset för utbildningen bland unga

  • Stötta restaurangbranschen och Sveriges matkultur med måltidshantverk och kvalificerad arbetskraft i framtiden

Vill du vara med i utvecklingen av framtidens måltidsutbildning för unga? Kontakta oss gärna i Stiftelsen Culinary Crafts info@culinarycrafts.se

 
För ungaFinas web & form