Nytt initiativ för framtidens måltidsutbildning för unga
Söktrycket till gymnasieskolan har gått ner de senaste åren. Färre och färre elever söker sig till restaurang- och livsmedelsprogrammet. Restaurangbranschen är samtidigt extremt pressad i spåren av pandemin. I takt med att restriktionerna lättar ökar behovet av kvalificerad arbetskraft.
För att möta morgondagens behov och attrahera nya talanger behöver restaurang- och livsmedelsprogrammet reformeras i grunden.
Stiftelsen Culinary Craft i Sörmland startar nu ett initiativ på väg mot framtidens måltidsutbildning för unga.
Vi vill bidra till att:
Utveckla gymnasieprogrammet i skolorna
Öka intresset för utbildningen bland unga
Stötta restaurangbranschen och Sveriges matkultur med måltidshantverk och kvalificerad arbetskraft i framtiden
Vill du vara med i utvecklingen av framtidens måltidsutbildning för unga? Kontakta oss gärna i Stiftelsen Culinary Crafts info@culinarycrafts.se